Uitdagende trails en prachtige omgevingen

Informatie

Ben jij klaar voor je volgende avontuur?

Heb jij de Nederlandse trails al onder de knie en ben je klaar voor de volgende uitdaging? Dan ben je op zoek naar dit arrangement!

Tijdens de Enduro/trail tour gaan we trainen op 4 verschillende locaties die stuk voor stuk ervoor zullen zorgen dat jij het maximale uit jezelf en je fiets kan gaan halen. Het niveau van de trails gaan we geleidelijk opvoeren, zodat je met zelfvertrouwen kan afdalen en klimmen.

We behandelen onder andere de fietshouding, gevorderde remtechnieken, drop offs, rock gardens, enz, enz. 

Ben je nog steeds niet overtuigd? 

Tijdens dit uitdagende arrangement wordt je gegids door een europees erkend gids, die je met zelfvertrouwen over deze trails kan gidsen. daarbij is er tijdens iedere dag een volledig verzorgde lunch inbegrepen om voldoende energie aan te vullen voor de rest van de dag.

Datum: 28, 29, 30 en 31 Juli
Nog 6 plaatsen beschikbaar 100%
Datum: 25, 26, 27 en 28 Augustus
Nog 6 plaatsen beschikbaar 100%
Datum: 22, 23, 24 en 25 September
Nog 6 plaatsen beschikbaar 100%

Reserveren kan via het contact formulier, [email protected] of via whatsapp (0638961887)

Agenda:

Hoe zien deze 4 dagen er uit

Kennismaking:

Bij inschrijving zal er eerst een kennismaking georganiseerd worden. Tijdens deze kennismaking kun je de gids leren kennen en kun je gelijk je skills demonstreren. Er is ruimte voor vragen en er zal al een tof tochtje gereden worden. 

Dag 1: Beringen (Be-Mine).

Tijdens de eerste dag gaan we vol aan de slag in de oude mijn in beringen. Hier worden je skills getest en gaan we aan de slag met alle skills die je nodig hebt om met vol vertrouwen de trails te kunnen overwinnen. Eerst gaan we aan de slag met basis vaardigheden voor de omstandigheden waar we ons in bevinden, zoals steile afdalingen, scherpe bochten en we gaan aan de slag met drop-offs.

Dag 2: Spa (Trailcentre)

Deze dag gaan we vol aan de slag met afdalingen die nog net even wat uitdagender zijn. Hier is ruime keuze aan trails en gaan we verder werken aan de vaardigheden om zelfverzekerd af te dalen! We gaan starten met verkenning, nood stop en een aantal low speed skills. Op de trails gaan we nog meer letten op lijn keuze, ontlasten van de fiets, rem locaties en lichaamspositie. Kortom opzoeken van uitdagingen en verbeteren van de technieken.

Dag 3: Remouchamps (Trailcentre)

In Remouchamps komt de dag tocht al een stuk dichter bij. Langere beklimmingen, uitdagende trails, features en mooie uitzichten! We gaan herhalen wat we op de voorgaande dagen geleerd hebben en toepassen in het uitdagende terrein van Remouchamps. Deze dag gaan we uiteraard weer aan de slag met wat skills, maar deze dag staat vooral in het teken van veel rollen!

Dag 4: Tournavaux/Monthermé (Enduro)

Deze dag leggen we mooie routes af in het Franse Tournavaux/Monthermé! Dit betekend mooie afstanden, flinke klimmen en de gaafste trails die je op schappelijke afstand van Nederland zal vinden. We gaan mooie trails rijden, lunchen op de berg en maximaal genieten van de omgeving. Uitdaging vinden in dit terrein zal geen probleem zijn, het aanbod is eindeloos!

 

Extra informatie:

– Elke dag is van: 10.00 tot 15.00 uur inclusief verzorgde lunch.

– We rijden 2 tochten per week, 4 tochten is mogelijk in overleg.

– 1 losse dag aansluiten is eventueel mogelijk indien er nog plek is.

– Transport naar locaties is op eigen gelegenheid.

– Eventuele overnachtingen op locatie zijn op eigen gelegenheid.

– Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van het juiste materiaal: 

              > Fiets, helm, kniebeschermers, kleding, waterdichte kleding, reserve materiaal, water.